Δημήτριος Λαμπρόπουλος


Ο Δημήτρης Λαμπρόπουλος κατάγεται από το Λουκόμι Βοΐου.

Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτυλίου.

Ανήσυχος για μάθηση και ελευθερία, έφυγε για τη γειτονική Ιταλία, όπου και εγγράφτηκε, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, στην Ιατρική σχολή της Μπολώνια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του παίρνοντας τη σπάνια για την Ελλάδα, ειδικότητα του Ιατρού Εργασίας.

Με την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, λαμβάνει και την ειδικότητα του Πνευμονολόγου, στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα με την επαγγελματική του καριέρα αναπτύσσει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Από το 1995 εκλέγεται συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, όπου έξι χρόνια έχει τη θέση του Γραμματέα και από το 2008 διατελεί πρόεδρος.

Το 2001 εκλέγεται πρώτος σε ψήφους στο συνδικαλιστικό όργανο των Ιατρών του ΙΚΑ Κοζάνης (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), όπου και έχει τη θέση του Γραμματέα. Από το 2005, είναι Αναπληρωτής Διευθυντής του ΙΚΑ Κοζάνης.

Τον Οκτώβριο του 2006 λαμβάνει μέρος στις τοπικές εκλογές με τον συνδυασμό «Όραμα Ζωής» του Γιώργου Δακή, ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και εκλέγεται δεύτερος σε ψήφους. Χρημάτισε δε Αντινομάρχης στην Αντινομαρχία Κοινωνικής Ανάπτυξης με αρμοδιότητες στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αθλητισμού, Τουρισμού, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δήμαρχος Βοΐου.